måndag 30 mars 2009

Spa på söder


Nu i Lördags jobbade jag på ett exclusivt SPA endast för damer på södermalm. Jag har tidigare deltagit i detta då det finns möjlighet att få nya kunder. Denna dag som varade mellan kl 12 mitt på dagen till 18,30 på kvällen hade jag totalt 5 klippningar och en förlängning. Dessutom hann jag med att få en fotbehandling vilket kändes helt underbart. Nästa SPA kommer i höst.
Bild tagen ur sassoon.

Tidningar

Jag har nu jobbat med utdelning av morgontidningar i ca 6 månader, vilket är skönt då man får dels bra med motion och frisk luft. Jag trivs bra med andra ord. Men det finns ju även baksidor med detta jobb också. Jag har upptäkt att det är många abonenter som tydligen tycker om att klaga på att tidningen är sen. Om kl är 04,10 på morgonen klagar de att den är sen, men HALLÅ efter kl 06,00 är den sen. Varför klagar svenskar så mycket? Vi tidningsdistributörer förgyller er med nyheter så ni borde vara mera tacksamma. Usch och fy på er som klagar.

fredag 27 mars 2009

Love


Detta är min vackra baksida "skrattar" Jo så ser jag ut, visserligen har jag kort hår numera dvs 3mm. Tatueringen betyder love eller li som tydligen är ett kinesiskt flicknamn. Det va en kund i London som sa det till mig. Funtar på att tatuera in något annat vid sidorna av den. Har ni några tips? Fotograf :Kicki.H

Dr Pepper


Jag va inne på snål livs på fridemsplan i går och såg då att de har Dr Pepper! Ja jag är en pepper freak. Ser jag en burk eller flaska på en butikshylla så måste jag bara ha en. Det är mitt livs exilir. Det som är så typisk svenskt är att de inte tar in den andra smakerna som tex cherry-vanilla! (den e god jag lovar er). En anna sak som stör mig är att de inte tillverkar och buteljerar dem i 1 liters flaskor. Ja men jag menar det blir ju väldigt dyrt att köpa en liten 33 cl burk för 17 kr då man säkerligen får en 1liters för samma peng. Nej jag tycker att Spendrups borde tänka efter lite och ta fram 1 liters flaskor (vilket jäkla tjat om 1 liters).

onsdag 25 mars 2009

Marie Bebådelse dag

I dag skall vi äta våfflor så det sprutar ur öronen och då skall de helst serveras med massa grädde och varm hjortronsylt.

Men glöm inte heller att det är en annan viktig högtid i dag. Det är i dag som man firar Jungfru Maria som fick besök av ängeln Gabriel som bebådade jesu födelse. För min del blir det mässa i st eugenia och efter det kan jag svulla i våfflor.

tisdag 24 mars 2009

TBE

Förra sommaren skaffade Jag och Hannes ett underbart litet sommarställe ute på en trevlig ö i roslagen. Det är lagom avstånd till både affär och havet. Det finns en hel del att åtgärda dock, dels trädgården som inte har blivit skött på ett antal år och lite grann runtom huset. Vi längtar verkligen att få åka ut snart, men det finns ju andra saker man borde tänka på innan sommaren står i blom. Ta dessa hemska små fästingar som härjar i gräs och buskar. Ja så i dag skall jag träffa min läkare för att få min första av tre TBE vaccination. Och jag råder alla som skall vistas runt roslagen och vaxholm i sommar att vaccinera sig.

Minusgrader

I natt eller i morse när jag steg upp för att dra till jobbet, Ja då kunde jag inte ana att det skulle bli så vansinnigt kallt. Det är ca en vecka kvar till sommartiden börjar och det kan man verkligen inte tro. -3,7 kl 02.10 och det kändes kallare då det även har blåst rejält. När jag cyklade hem så stod termormetern som jag passerae på barnhusbro att det va -3.
När skall det bli vår i detta land..

måndag 23 mars 2009

E,S,C.

Ja tänk er att loggan för Eurovision Song Contest såg ut så här från början, ja just denna logga är från 1956. En liten nostalgi tripp. Jag skulle helst vilja ha tillbaka den och dessutom en annan sak som jag alltid undrat över är just varför den levande orkestern försvann. Det va ju en del av E.S.C. Men det är väl inte så mycket att göra åt den saken.

Pam Ann

Våren 2004 när jag bodde i London bekantade jag mig med denna underbara BITCH. Jag och några vänner va nere på Gay comedy club i soho som ligger under en av Sohos mest populäraste barer som heter BAR CODE. Där uppträdde Pam ann tillsammans med Nina Conte en annan rolig standupare med sin apa. Hur som helst så såg jag Pam Ann ett par ggr till i London. Nu i går såg vi henne på Södra teatern. Det va packat med en massa fjollor, Flator, och en liten skock straighta. First Class fick sig en rejäl dos av hennes bitchiga humor vilket va kul. Har ni missat henne så uppträder hon i kväll kl 20,00 och baren öppnar kl 17,00 på södra teatern.

onsdag 18 mars 2009

Hyreshöjning

I morse satt det lappar i hela huset från förvaltaren (som skall ta hand om huset) De har nu beslutat att höja hyran med 2,7% i April. Det är lite märkligt att de bara höjer hyrorna här men att de skall ha så svårt att underhålla fastigheten. Sopnedkast som inte funkar som det skall, folk som slänger hushållsavfall i grovsoporna, tvättstugan är smutsigt samt att hälften av alla maskiner inte fungerar, hissarna krånglar hela tiden. Ja för att nämna lite av problemen. Så jag tycker det är ruttet av dem.

Godmorgon Stockholm


Jag vaknade upp relativt tidigt i natt! ja eller morgonen typ vid 04.45 ja ni vet ju hur svårt det är att bara lägga sig på sidan och somna om. Ja just så va det denna gång. Det va ju bara att kliva upp sätta på pannan och avnjuta en god slät kaffe och titta ut över staden.

tisdag 17 mars 2009

Extensions


Jag fick en förfrågan i går av en klient att sy in löshår. Ahh tänkte jag va kul, men samtidigt vart ja lite pirrig i kroppen då jag inte har sytt in extensions på över tio år, men det är som att cyckla så fort man lärt sig så sitter det i benmärgen. Men det skall verkligen bli kul för det är just sådana uppdrag jag gillar, lite udda och tidskrävande.
Bilder kommer snart.

måndag 16 mars 2009

Margareta Hallin

Jag och Hannes va inne på myrorna vid Adolf Fredrik i dag. Där fyndade jag ordentligt, ja inte bara jag. Hannes hittade ett par träskor och ett par mambo ölglas. Jag hittade nått intressant, nämligen en vinyl av Margareta Hallin symfoniorkestern Norrköping dirigent Ulf Björlin Sex Kvinnoporträtt ur operans värld. Den andra va en singel av Sir Cliff Richard Power to all our friends. Ytterligare en i samlingen till min Eurovision samling.

fredag 13 mars 2009

Morgontidnings tjuvar

Så va man upp tidigt i ottan som vanligt för att förgylla alla morgontrötta medmänniskor med morgontidningen. Extra tungt är det på fredags morgonen då alla tidningar är betydligt tjockare. På denna trakt har jag inte någon kändis. Men jag kan berätta att jag delat till några som tex Carl Cederskiöld,Harriet Andersson,Mauro scocco,Staffan Strand,Lars Adaktusson för att nämna några. Hur som helst så sprang jag upp på döbelnsgatan stressad och varm som en ost i solen. Mot slutet av Dödelnsgatan kommer jag ut från en port och va skådar jag om inte en massa tidningar på den blöta marken. Ja det må vara så att en och annan tidning blir tagen men man behöver ju inte dra med sig en hel drös från vagnen bara för att ta en DN,SVD.
Det vart till att ta upp dessa snöblöta och grusiga tidningar lägga dem i vagnen för att sedan fortsätta utdelningen. Jag tycker bara synd om de prenumeranter som fick sina tidningar för sent. Jag fick helt enkelt ta mig till filialen och hämta upp nya tidningar.

torsdag 12 mars 2009

Här kommer nu bildbevis på mina ack så goda te kakor jag gjorde i morse. Bäst är dem varma med smör och en kryddig plommonmarmelad. Om ni nu skulle vilja göra dessa så kommer här ett recept.

5 dl mjölk
50 g smör
50 g jäst
1/2 dl sirap helst mörk
2 tsk fänkål
2 tsk anis
750 g rågsikt

värm mjölken fingervarm, smula ned jästen i en bunke. Häll över mjölken och klicka ned det rumsvarma smöret, rör om. Häll i sirap och brödkryddor och sist i mjölet. blanda om arbeta i ca 3-6 min. Låt jäsa i ca 40 min. Baka av degen på mjölat bakbord. dela degen i 16 lika stora bitar. Platta ut dem ca 2 cm tjock och placera på en mjölad plåt. Låt dem sedan jäsa i ca 30 min. Grädda dem i 225 c i ca 10 min eller tills de fått fin gyllenbrun färg.

Morgon bröd

Kom hem för ca 30 minuter sedan och kan bara inte sova, måste hitta på något. Ahh nu vet jag varför inte baka ihop lite frukost kakor. Sagt och gjort så har jag har nu satt en 1 liter deg till te kakor av rågsikt. så nu skall här jäsas och knådas och gräddas för att sedan svulla i sig dem med marmelad och kaffe.

Step counter

This must be the greatest gadget that ever been made or it might been that i never seen or used it before. Everyday and night i put it on an start to walk. Its so easy and fun aswell. I do approx 21000 steps a day is that enough?